Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výjimečné

Jedinečný zážitek, nebo sled okamžiků, které se zapíší do srdce a duše člověka, se nesmí zapomínat, jsou součástí nás samých a jsou tím pěkným, co nám dělá život krásným a příjemným.

Letošní advent a Vánoce byly tak úžasné, že nikdy na ně nezapomenu. Vše uteklo tak rychle, že jsem se snad ani nestačila nadechnout a už bylo po všem. Střípky, které se honí hlavou, jsou stále živé a kouzelné. Poklidná atmosféra vánoční Vídně, báječný svařák, hrníček ve tvaru srdíčka, okouzlující interiér katedrály svatého Štěpána i šílená návštěva vinného sklípku, kdy totálně znavení ochutnáváme a ochutnáváme a ve finále už netušíme co, jen barvou vína jsme si jisti. Nebo návštěva Prahy a  adventního trhu na Staroměstském náměstí, kde snad by ani jablko nepropadlo, kolik tam bylo lidí, ale všichni milí a veselí, jedno z jakého koutu naší země, nebo světa jsou. Bouřlivé přetahování se o to, který panovník v českých zemích vládl v letech 1310-1346? Chápete to, někdo tak chytrý, který má přehled o dějinách. Famózní! Návštěva galerie Pražského hradu, mistři, jejichž plátna přežila statetí a mají stále co říct- poslední soud, bohové i výjevy z běžného života. Pak bláznivé hledání auta na parkovišti v obchodním centru, které bylo zaparkováno v jiném patře. Debaty ve tři v noci o životě a vědeckých hypotézách. Návštěva půlnoční mše s kázáním faráře o historii, která má dopad i do dnešních dnů, nebo úchvatná Rybova mše. Rozčilování se nad volnomyšlenkářstvím v čajovně a takzvaných sluníčkářů. Kouzelné! Také neposední raráškové v očích a chrlič na rameni, který napovídá spoustu bláhovostí. Vše bylo krásné jen díky člověku, který je výjimečný a možná si svou výjimečnost ani neuvědomuje. Je bláznivý táta i úspěšný student. Děkuji za to, že jsi. Jsem šťastná, že Tě znám. Bylo by báječné pokračovat a zažít něco dalšího.

Je zvláštní, že velikost okamžiku a jeho výjimečnost jsme schopni posoudit až s časovým odstupem. Když se člověk nepokusí jít dát, nemá šanci zjistit, jaké by to mohlo být. To je má obhajoba. Nemá smysl před něčím utíkat. Vždyť život nám do cesty posílá různé lidi, Bůh určitě ví proč- aby nás potěšili, nebo jen ponaučili. A jaký bude konec tohoto příběhu? Čas ukáže…. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář